این جزوه که توسط سایت مهندسی به اشتراک گذاشته شده است. توسط استاد حسن بیگلری مدرس دانشگاه تبریز در 4 فصل تهیه و تنظیم شده است. جزوه مواد مرکب استاد بیگلری یکی از جزوات کامل در زمینه مواد مرکب می باشد که شامل سرفصل های زیر می باشد. این جزوه مناسب مهندسی مکانیک می باشد.
فهرست جزوه مواد مرکب
1- مقدمه ای بر مواد مرکب
2- معرفی مواد
3-1 مکانیک مواد مرکب – میکرومکانیک
3-2 مکانیک مواد مرکب – ماکرومکانیک
4- طراحی چندلایه های کامپوزیتی
مقدمه
ورود کامپوزیت به مفهوم امروزی آن به عنوان دسته جدیدی از مواد از اواسط قرن بیستم با طراحی و ساخت کامپوزیتهای چندفازی مثل کامپوزیتهای پایه پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه (فایبر گلاس) آغاز گشت.
البته کاربرد مواد چند فازی نظیر چوب،کاه گل (الیاف کاه گل را تقویت می کنند)، و حتی برخی آلیاژها فولادی به عنوان نمونه هایی از کامپوزیت، قبل از این ایام آغاز گشته بود.
تعریف کامپوزیت
و اما کامپوزیت به مفهوم امروزی آن: رسیدن به ماده ای جدید از ترکیب فیزیکی چند نوع مواد ناهمگون از لحاظ شیمیایی بگونه ای که با دسته بندی قبلی مواد (فلزات، سرامیکها، پلیمرها متفاوت بوده و خواص آن نسبت به خواص اجزای سازنده بهبود یافته است. و لذا کامپوزیتها دارای ریزساختار غیریکنواخت، ناپیوسته و چندفازی هستند. در مقابل کامپوزیتها مواد مونولیتیک قرار دارند
مواد مونولیتیک ronolithic: به موادی که دارای ریزساختار یکنواخت و پیوسته هستند و از یک نوع ماده تشکیل شده اند. و اکنون می دانیم بوسیله ترکیب فازهای مختلف مواد میتوان به تنوع بسیار زیادی از مواد با خواص مختلف دست یافت که توسط هیچ یک از مواد مونولیتیک میتوان به آن دست یافت. و توجه: آلیاژها به دلیل داشتن ریزساختار یکنواخت و همگن جزء دسته بندی کامپوزیتها نیستند و مونولیتیک به حساب می آیند. لذا منظور از کامپوزیت هر ماده چند فازی است که تعمدا بصورت مصنوعی از موادی که بصورت شیمیایی با هم همخوانی ندارند و توسط مرزهای مجزا از هم جدا شده اند، طراحی و ساخته شده است.
کامپوزیت یک ترکیب فیزیکی است نه یک ترکیب شیمیایی، در ترکیب فیزیکی مواد در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
برخی از کامپوزیتها بصورت طبیعی وجود دارند. مثل چوب و استخوان و در طراحی کامپوزیتها عمدتا فلزات، سرامیکها و پلیمرها با یکدیگر ترکیب میشوند تا خواص مکانیکی مثل صلبیت، چقرمگی و استحکام حتی در دماهای بالا بهبود یابد.
بنابراین کامپوزیتها دسته وسیعی از مواد را شامل میشوند.
جهت دانلود محتوا باید عضو ویژه شوید. جهت عضویت ویژه اینجا کلیک کنید
فرمت : pdf
سایز : 3.8mb
صفحات : 90
نوشته دانلود جزوه مواد مرکب (کامپوزیت) – حسن بیگلری – دانشگاه تبریز اولین بار در مهندسی دانلود. پدیدار شد.