Quantcast
Channel: جزوات دانشگاهی –مهندسی دانلود
Viewing all 185 articles
Browse latest View live

جزوه پایداری سازه ها مهندس کامبیز چراغی

$
0
0

جزوه پایداری سازه ها مهندس کامبیز چراغی

جزوه پایداری سازه ها

جزوه پایداری سازه ها

جزوه پایداری سازه ها ، شامل محاسبه بار کمانشی یک ستون با ۶ روش زیر میباشد .

۱-معادله دیفرانسیل مرتبه چهارم

۲-روش شیب افت

۳-تفاضل محدود(با برون یاب سالوادور)

۴ – رایلی ریتز

۵- گالرکین

۶- تحلیل ماتریسی

حجم فایل:۳٫۵mb
فرمت : pdf
منبع و پسورد فایل : mohandesidl.ir

نوشته جزوه پایداری سازه ها مهندس کامبیز چراغی اولین بار در مهندسی دانلود. پدیدار شد.


نمونه مثال های حل شده تعیین پاسخ سازه یک درجه آزادی با روش حل معادلات دیفرانسیل حاکم بر حرکت و انتگرال دیوهامل

$
0
0

نمونه مثال های حل شده تعیین پاسخ سازه یک درجه آزادی با روش حل معادلات دیفرانسیل حاکم بر حرکت و انتگرال دیو هامل

توجه : این جزوه توسط مهندس کامبیز چراغی تهیه و در وبسایت “مهندسی دانلود ” منتشر شده است .

تعیین پاسخ سازه یک درجه آزادی با روش حل معادلات دیفرانسیل

مقدمه جزوه تعیین پاسخ سازه یک درجه آزادی :

روش حل معادلات دیفرانسیل حاکم بر ارتعاش یک روش دقیق برای محاسبه پاسخ یک سازه تحت هر نوع بار گذاری است .

در بارگذاری های ساده و حالت بدون میرایی این معادله حرکت به روش دستی قابل حل می باشد .

در این روش معادله حاکم بر حرکت جسم که به صورت یک معادله دیفرانسییل مرتبه دوم است ، اگر بر روی سازه بارگذاری اعمال شود این معادله غیر همگن خواهد بود و در حالت بدون بارگذاری این معادله همگن ، و سازه در حالت ارتعاش آزاد است.

اگر بارگذاری پیچیده بود و بتوان آن را به بازه هایی تقسیم کرد که هر قسمت به روش دستی قابل حل باشد در این حالت در هر بارگذاری معادله حرکت را به دست آورده و سرعت و جابه جایی در انتهای آن باگذاری را به دست آورده که این سرعت و جابه جایی شرایط مرزی در معادله حرکت بارگذاری مرحله بعدی خواهد بود.

انتگرال دیوهامل یک روش تقریبی برای محاسیبه پاسخ یک سیستم تحت هر نوع بارگذاری است . این روش بدین صورت است که بارگذاری به صورت ضربه هایی متوالی بر روی سازه در نظر می گیرد و با اصل جمع آثار این اثرات ضربه با هم جمع میکند . در حالت هایی خاص اگر سییازه بدون میرایی باشد و بارگذاری ساده این انتگرال به روش دستی قابل حل بوده و جواب دقیق را به ما میدهد .

در ادامه به حل چندین مثال با بارگذاری های متفاوت با هر دو روش خواهیم پرداخت .

برای اطمینان از صحت جواب ، میتوان جواب های به دست آمده از دو روش را با هم مقایسه کرد .

حجم فایل:۳mb
فرمت : pdf
منبع و پسورد فایل : mohandesidl.ir

نوشته نمونه مثال های حل شده تعیین پاسخ سازه یک درجه آزادی با روش حل معادلات دیفرانسیل حاکم بر حرکت و انتگرال دیوهامل اولین بار در مهندسی دانلود. پدیدار شد.

دانلود جزوه متالورژی پودر پیشرفته –دکتر ابولقاسم نور محمدی

$
0
0
متالورژی پودر پیشرفته

متالورژی پودر پیشرفته

مبحث اول: آشنایی با متالورژی پودر

سوال : متالورژی پودر یعنی چه؟

یکی از تکنیکهای ساخت قطعه های فلزی است در کنار ریخته گری و … می شود قبول کرد که ریخته گری ساده تر است و ارزانتر اما همگان قبول دارند که از ریخته گری کارایی بیشتری دارد.

چند مرحله اصلی در متالورژی پودر

۱- (مرحله اول می تواند) تهیه پودر با کیفیت مناسب

۲- آمیختن پودر (فرمول بندی)

٣. شکل دادن

۴. حرارت دادن (زیترینگ یا تف جوشی)

۵ (مرحله آخر می تواند) آنالیز قطعه تولید شده از پودر

موفقیت در تکمیل یک فرآیند متالورژی پودر و تولید قطعه با کیفیت مستلزم دقت در انتخاب پودر، انجام فرآیندهای مربوط به آن و شیمی ماده سازنده است. وابستگی متقابل پودر، فرآوری، ویژگیهای مورد نظر قلعه و شیمی ماده بصورت هرم زیر نشان داده می شود.

تاریخچه متالورژی پودر

احتمالا ایده آن از علم سرامیک گرفته شده است. در قدیم کمتر به کار گرفته می شده چون قطعا ذوب و ریخته گری اغلب فزات مانند طلا (دمای ذوب ۱۰۶۴ درجه سلسیوس) و … ساده تر انجام می گرفته اما با پیشرفت تکنولوژی کاربردهایی مورد نیاز بود که ذوب و ریخته گری به مراتب دشوارتر بود. مثلا ساخت قطعات پلاتین (دمای ذوب ۱۷۷۲ درجه سلسیوس ) یا به ویژه رشته های تنگستن (دمای ذوب ۳۴۲۲ درجه سلسیوس) وقتی که مشاهده شد که سیمهای تنگستن شدت نوری بسیار بیشتر از رشته های کربنی به دست می دهند.

ادیسون در لامپ خود از رشته های کربنی استفاده کرد. اما عصر نوین آن توسط Coolidge شروع شد که سیبهای تنگستن را برای ادیسون به روش متالورژی پودر تولید نمود همچنین با پیشرفت تکنولوژی کاربردهایی مورد نیاز بود که ذوب و ریخته گری ساده بود اما کیفیت و طول عمر قطعه وقتی به روش متالورژی پودر تولید شود به مراتب بهتر بود.

کیفیت روغنکاری قطعه های ساخته شده به روش ذوب و ریخته گری اغلب ضعیف است. به همین دلیل باقائهای با کیفیت را به روش متالورژی پودر شکل می دهند. در روش ریخته گری تولید ساختار های میکرو یا نانو مخلخل بسیار دشوار است در صورتیکه اثبات شده که اگر باقانهای با ساختار های میکرو یا نانو مختلخل از نظر روغنکاری در حد اعلی می توانند به روش متالورژی پودر تولید شوند. اگر گاز درون حفرات را تخلیه کنیم و یاتاقانها را درون روغن فرو بریم حفره ها از روغن انباشته می شوند. حجم روغن معمولا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد حجم کل قطعه است.

نمونه های با کیفیت آنها در طول عمر مفید شان حتی بدون روغنکاری کار می کنند. به این یا تاقانها یاتاقانهای روشن نگه دار با خود روغنکار می گویند. نمونه دیگر الماسه های تراشکاری WC با اتصال کبالت است که احتمالا یکنواختی آنها را مشاهده کرده اید. قطعات تولید شده به روش ریخته گری در آن دماها کمتر یکنواخت است و نیاز به ماشینکاری دارند. اما WC بسیار سخت است. از طرف دیگر دانسیته WC بسیار کمتر از کبالت است توزیع یکنواخت این ماده در مذاب کبالت (دمای ذوب ۱۷۷۲ درجه سلسیوس) بسیار دشوار است.

مراحل متالورژی پودر

مراحل متالورژی پودر

مباحث مربوط به پودر

ما راجع به متالورژی پودر و ساخت قطعه از پودر بحث می کنیم. در نتیجه گام اول شناختن دقیق مفاهیم پودر است زیرا در خود این مفاهیم نیز رعایت یک استاندارد تعریف لازم است.

تعریف: پودر در مقابل قطعه تعریف می شود. یک ماده پودری از تعداد بسیار زیاد از واحدهای کوچکی از مواد جامد تشکیل می شود که این واحدها دارای مشخصات فیزیکی ویژه ای می باشند. پودر را در عین حال از یک دیدگاه می توان حد فاصل جامد و مایع نامید زیرا برخلاف قطعه ظاهرا شکل ظرف به خود می گیرد. همچنین پودر سیلان دارد. از این رو ویژگیهای مختلف پودر نظیر نحوه ی انباشت، سیلان و خواص مربوط به سطح آن باید بررسی شوند. البته تمامی این خواص به فرآیند تولید پودر نیز وابسته است.


حجم فایل:۷٫۵mb
فرمت : pdf
منبع و پسورد فایل : mohandesidl.ir

نوشته دانلود جزوه متالورژی پودر پیشرفته – دکتر ابولقاسم نور محمدی اولین بار در مهندسی دانلود. پدیدار شد.

دانلود جزوه مواد مرکب (کامپوزیت) –حسن بیگلری –دانشگاه تبریز

$
0
0

این جزوه که توسط سایت مهندسی به اشتراک گذاشته شده است. توسط استاد حسن بیگلری مدرس دانشگاه تبریز در 4 فصل تهیه و تنظیم شده است. جزوه مواد مرکب استاد بیگلری یکی از جزوات کامل در زمینه مواد مرکب می باشد که شامل سرفصل های زیر می باشد. این جزوه مناسب مهندسی مکانیک می باشد.

جزوه مواد مرکب

جزوه مواد مرکب

فهرست جزوه مواد مرکب

1- مقدمه ای بر مواد مرکب

2- معرفی مواد

3-1 مکانیک مواد مرکب – میکرومکانیک

3-2 مکانیک مواد مرکب – ماکرومکانیک

4- طراحی چندلایه های کامپوزیتی

مقدمه

ورود کامپوزیت به مفهوم امروزی آن به عنوان دسته جدیدی از مواد از اواسط قرن بیستم با طراحی و ساخت کامپوزیتهای چندفازی مثل کامپوزیتهای پایه پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه (فایبر گلاس) آغاز گشت.

البته کاربرد مواد چند فازی نظیر چوب،کاه گل (الیاف کاه گل را تقویت می کنند)، و حتی برخی آلیاژها فولادی به عنوان نمونه هایی از کامپوزیت، قبل از این ایام آغاز گشته بود.

تعریف کامپوزیت

و اما کامپوزیت به مفهوم امروزی آن: رسیدن به ماده ای جدید از ترکیب فیزیکی چند نوع مواد ناهمگون از لحاظ شیمیایی بگونه ای که با دسته بندی قبلی مواد (فلزات، سرامیکها، پلیمرها متفاوت بوده و خواص آن نسبت به خواص اجزای سازنده بهبود یافته است. و لذا کامپوزیتها دارای ریزساختار غیریکنواخت، ناپیوسته و چندفازی هستند. در مقابل کامپوزیتها مواد مونولیتیک قرار دارند

مواد مونولیتیک ronolithic: به موادی که دارای ریزساختار یکنواخت و پیوسته هستند و از یک نوع ماده تشکیل شده اند. و اکنون می دانیم بوسیله ترکیب فازهای مختلف مواد میتوان به تنوع بسیار زیادی از مواد با خواص مختلف دست یافت که توسط هیچ یک از مواد مونولیتیک میتوان به آن دست یافت. و توجه: آلیاژها به دلیل داشتن ریزساختار یکنواخت و همگن جزء دسته بندی کامپوزیتها نیستند و مونولیتیک به حساب می آیند.  لذا منظور از کامپوزیت هر ماده چند فازی است که تعمدا بصورت مصنوعی از موادی که بصورت شیمیایی با هم همخوانی ندارند و توسط مرزهای مجزا از هم جدا شده اند، طراحی و ساخته شده است.

کامپوزیت یک ترکیب فیزیکی است نه یک ترکیب شیمیایی، در ترکیب فیزیکی مواد در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

برخی از کامپوزیتها بصورت طبیعی وجود دارند. مثل چوب و استخوان و در طراحی کامپوزیتها عمدتا فلزات، سرامیکها و پلیمرها با یکدیگر ترکیب میشوند تا خواص مکانیکی مثل صلبیت، چقرمگی و استحکام حتی در دماهای بالا بهبود یابد.

بنابراین کامپوزیتها دسته وسیعی از مواد را شامل میشوند.

جهت دانلود محتوا باید عضو ویژه شوید. جهت عضویت ویژه اینجا کلیک کنید

فرمت : pdf

سایز : 3.8mb

صفحات : 90

نوشته دانلود جزوه مواد مرکب (کامپوزیت) – حسن بیگلری – دانشگاه تبریز اولین بار در مهندسی دانلود. پدیدار شد.

دانلود جزوه ریاضیات پبشرفته حسن بیگلری – حسن بیگلری – دانشگاه تبریز

$
0
0

جزوه ریاضیات پبشرفته دانشگاه تبریز در قالب یک فایل pdf در 5 فصل برای شما عزیزان آماده شده است. این جزوه برای مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک مناسب می باشد

جزوه ریاضیات پبشرفته

جزوه ریاضیات پبشرفته

مباحث جزوه ریاضیات پیشرفته حسن بیگلری

1- مباحث توابع پیشرفته شامل اشتورم – لیوویل، شرایط تعامد، توابع بسل، لژاندر، گاما و … از کتاب Kreyszig ,bell و Radhika

2- مروری بر ماتریسها و تانسورها: ماتریس، برگردان ماتریس، قطری کردن، تانسورها، حل سیستم معادلات دیفرانسیل – مسائل مقدار ویژه از کتاب جبر خطی Hildebrand و شاهانی

3- معادلات دیفرانسیل جزئی شامل معادلات بیضوی – سهمویی-هذلولوی-تبدیلات انتگرالی و … از کتاب Farlow

4- در صورت رسیدن، مقدمه ای بر ریاضی تغییرات و تئوری اختلالات روش تغییرات بطور مفصل در درس «روشهای انرژی» اینجانب ارائه میشود.

یادآوری

  • اغلب مدل کردن پدیده های فیزیکی منجر به معادلات دیفرانسیل می شود. • البته بصورت محدود معادلات انتگرالی نیز وجود دارد. • معادله دیفرانسیل عبارت است از رابطه بین یک تابع مجهول (متغیر وابسته)، متغیرهای تابع

مجهول (متغیر مستقل) و مشتقات تابع مجهول

F(x, y, y’, y”, …) = 0, y = (x)

  • آنچه معادله دیفرانسیل را از معادله جبری متمایز می کند، وجود مشتق تابع مجهول در معادله

است.

از دست ندهید :

جزوه ریاضیات مهندسی

جهت دانلود محتوا باید عضو ویژه شوید. جهت عضویت ویژه اینجا کلیک کنید

فرمت : pdf

سایز : 11.8mb

صفحات : 600

نوشته دانلود جزوه ریاضیات پبشرفته حسن بیگلری – حسن بیگلری – دانشگاه تبریز اولین بار در مهندسی دانلود. پدیدار شد.

Viewing all 185 articles
Browse latest View live